Zámek Litomyšl pořádá Gurmánské prohlídky, jež účastníky seznámí nejen s historií gastronomie, ale mlsné jazýčky ochutnají pštrosí maso či španělské papežky podle receptu z roku 1670.
Na zámku si na sobotu 6. srpna připravili Gurmánské prohlídky – prohlídky budou realizovány pouze dvě a to od 20 a 21 hodin, při maximálním počtu 26 osob ve skupině. Prohlídky povedou reprezentačními prostorami I. patra a kromě historie Litomyšle se návštěvníci seznámí s kuchařským a cukrářským uměním v aristokratických domech a ochutnají laskominy uvařené podle původních receptur, např. košíčky s pštrosím masem, mandlové callison, které v kořeněné variantě existovaly již ve 12. st. a Litomyšli se budou nabízet s exotickým ovocem podle receptu z roku 1454 a také smetanovo - rýžový dezert, tzv. španělské papežky podle receptu z roku 1670. Prohlídku je třeba rezervovat.
Turistickélisty.cz informovala Mgr. Bc. Lucie Bidlasová, NPÚ ÚPS na Sychrově.
Ilustrační foto
Na zámku si na sobotu 6. srpna připravili Gurmánské prohlídky – prohlídky budou realizovány pouze dvě a to od 20 a 21 hodin, při maximálním počtu 26 osob ve skupině. Prohlídky povedou reprezentačními prostorami I. patra a kromě historie Litomyšle se návštěvníci seznámí s kuchařským a cukrářským uměním v aristokratických domech a ochutnají laskominy uvařené podle původních receptur, např. košíčky s pštrosím masem, mandlové callison, které v kořeněné variantě existovaly již ve 12. st. a Litomyšli se budou nabízet s exotickým ovocem podle receptu z roku 1454 a také smetanovo - rýžový dezert, tzv. španělské papežky podle receptu z roku 1670. Prohlídku je třeba rezervovat.
Turistickélisty.cz informovala Mgr. Bc. Lucie Bidlasová, NPÚ ÚPS na Sychrově.
(lh,turistickelisty.cz,foto NPÚ)