![[ title]](http://www.turistickelisty.sportovnilisty.cz/img/_antialias__antialias_940020e8-ec22-4bf9-980e-b0c33b739bd5_6edbbfd1d3f5a858375c82133ac24421_75a8dbf746c7a7ea23fa031badcc1180.jpg)

„ Recepty jsme získali od vesnických hospodyněk. Ochutnat bude možné například krupičník, placky, šišky, lepenici, patro a další. Navíc však bude možné okusit různé odrůdy brambor od předního českého pěstitele a přesvědčit se o tom, jaký je mezi bramborami rozdíl,“ dodává etnografka SLS Vysočina Ilona Vojancová.

Přímo na místě bude možné brambory koupit či objednat. Pro šikovné děti a jejich rodiče bude připravena malá dílna, v níž si budou moci zhotovit hračku z brambor tak, jak to dělaly děti v minulosti. Nebude chybět ani ohníček z bramborové nati a v něm pečené brambory. K dobré náladě přispějí svými písničkami Zpívající heligonky z Pardubic. V prodejně s upomínkovými předměty bude k dostání brožurka s recepty na tradiční bramborové dobroty. Speciální jídla bude vařit i Hospoda Na vejměnku v areálu muzea. Návštěvníkům budou samozřejmě přístupné všechny roubenky.
Turistickelisty.cz informovala PhDr. Ilona Vojancová, SLS Vysočina.